Asuinhuoneistot

Asunnon ostaminen on Albaniassa suhteellisen edullista ja turvallista. Asuinhuoneistoja on runsaasti myynnissä koko maassa ja tällä hetkellä on selvästi ostajan markkinat. Jos haavailet toisesta kodista Albaniasta tai haluat sijoittaa, nyt on aikasi. Asuinhuoneistoin vuokraaminen on myös edullista ja vaihtoehto hotellimajoitukseen.

Minkälaisia vaihtoehtoja minulla on? 💭

Suurin osa asuinhuoneistoista on perinteisiä kerrostaloja. Kerrostalo-asuntojen koot vaihtelevat tilavista yksiöistä 200 neliön kattohuoneistoihin. Asunnot ovat tavanomaisia, osa myydään puolivalmiina, jolloin asunto on vielä pintaremonttia vaille (voit valita mieleiset materiaalit ja värit) tai asunto saatetaan myydä täysin kalustettuna, joka on sekin tyypillistä. Melkein kaikissa asunnoissa on parveke ja suosituissa lomakohteissa kuten Sarandassa, Vlorassa ja Durresissä parvekkeelta on myös monesti merinäköala. Kerrostaloissa on edullista asua, asunnoissa ei yleensä ole yhtiövastikkeita tai muuta vastaavaa. Maksat jätehuollosta ja sähköstä - asuminen on edullista ja helppoa. Joskus kerrostaloissa voi olla yhteisellä pihalla uima-allas, joiden käytöstä asukkaat voivat nauttia.

Nyt on tullut suosioon myös erilaiset residenssit ja asuinkompleksit. Osa on kerrostalojen tyylisiä ja osa on kuin “rivitaloja” tai vastaavanlaisia systeemejä, tällöin monesti yhteisellä pihalla on uima-allas, parkkipaikat ja monesti myös vartiointipalvelut. Asuminen on turvallista ja edullista. Vastaavia kohteita on isoimmissa kaupungeissa ja lomakohteissa, mutta myös pienemmissä lomakohteissa kuten Albanian rivieran alueella Dhermissä. Tälläisiä asuntoja on helppo vuokrata lomailijoille. Hinnat näissä ovat neliöhinnoiltaan samaa luokkaa kun kerrostaloissa.

Millainen hintataso asuinhuoneistoissa on? 💰

Asuntojen hinnat esitetään yleensä e/m2, hintatason tavallisesti ollessa 400-1500e/m2. Esimerkiksi pääkaupunkiseudun asuntoihin verrattuna (ilman välimeren merinäköalaan) hinnat ovat monesti 50-80% alhaisempia.

Esimerkiksi Vloran kaupungin rantabulevardilla oleva 55 neliöinen kalustettu moderni asuinhuoneisto suoralla merinäköalalla voit saada 55 000 eurolla, neliöhinnan ollessa 1000e. Pienimmiltä alueilta tai nousevilta loma-alueilta isojen rantakapungin läheltä, voit neliöhinta olla vielä alhaisempi.

Asunnon ostaminen on Albaniassa suhteellisen edullista ja turvallista. Asuinhuoneistoja on runsaasti myynnissä koko maassa ja tällä hetkellä on selvästi ostajan markkinat. Jos haavailet toisesta kodista Albaniasta tai haluat sijoittaa, nyt on aikasi.

Haluaisin tulla katsomaan asuntoja? 🧐

Tervetuloa! Laita meille viestiä, niin osaamme etsiä sinulle toiveidesi mukaiset vaihtoehdot ja voimme mennä katsomaan niitä erikseen sovittuna ajankohtana. Jos pääsyt ostoon, kerromme mitä dokumenttejä tarvitset mukaan. Ostoprosessi kestää paikan päällä neljä päivää. Lakimies hyväksyy dokumentit ja me käännämme ne sinulle ja olemme mukanasi ostotapahtumassa. Asunnon ostaminen Albaniassa on suhteellisen nopeaa ja turvallista, sillä paikallinen notaari hyväksyy vielä asiakirjat. Olemme Albaniassa kesäkuussa 2019, jos mietit asunnonostoa tai haluat käydä katsomassa vaihtoehtoja.

Miten voin vuokrata asuinhuoneiston? 🏠

Helposti. Monia vaihtoehtoja löytyy. Jos lomailet, viikkovuokra lomakohteissa on 150-400 e/viikko riippuen kohteen kokoluokasta ja kunnosta. Voit kysyä vuokra-asuntoa meidän kautta tai etsiä myös itse esimerkiksi airBnb palvelun kautta. Jotkut kerrostalo-asunnot voivat olla yllättävänkin isoja isommalle seurueelle sopivia. Mutta yleisin kokoluokka on 1-2 makuuhuoneen asunto, joita on helposti saatavilla. Yleensä kaikki asunnot ovat kalustettu, osa modernisti, osa albanialaiseen tyyliin.

Asuminen

Voimme auttaa myös oleskelulupahakemuksessa jos aikomuksesi on muuttaa pysyvästi maahan. Ilman oleskelulupaa voit oleskella maassa 3kk kuuden kuukauden sisällä, tarkoittaen siis enimmäkseen 6kk vuoden aikana.

Uimista Albanian rivieralla. Kuva: Hanne-Mari Ahonen

Uimista Albanian rivieralla. Kuva: Hanne-Mari Ahonen

Paikallisen vaatimattomampi mutta sievä koti. Kuva: Hanne-Mari Ahonen.

Paikallisen vaatimattomampi mutta sievä koti. Kuva: Hanne-Mari Ahonen.