Loma Sarandassa? Lue lähialueen lomavinkit 🤷🏼‍♀️🎠

Oletko suuntaamassa lomallasi Sarandaan? Lue tästä Sarandan lähialueiden päiväretki kohteet jos haluat nähdä muutakin kuin Sarandan kaupunkielämää, hotellisi ja rannan. Lue tästä kuusi eri lomavinkkiä!

1. Ksamil

Jos tykkäät kauniista rannoista ota taksi 14km etelään Ksamilin paratiisirannoille. Ksamin rannat ovat poikkeuksellisen kirkkaita ja turkooseja, voit syödä täällä tuoretta merenelävää. Sesonkiaikana täällä voi olla hieman tungosta rannalla. Lue Ksamilista lisää blogipostauksesta -Päiväretki Ksamilille tästä. 

Kuva: Laura Sivula

Kuva: Laura Sivula

2. Blue Eye (Sininen silmä/ Syri i kalter)

Jos luonto ja luonnon ihmeet kiinnostavat suuntaat Blue Eyehin. Sarandasta on matkaa tälle lähteelle hieman yli puoli tuntia Gjirokasterin kaupungin suuntaan. Lue lisää Blue Eyen vierailuistamme blogipostauksestani -  Maaginen Syri Kalter.

Kuva: Laura Sivula

Kuva: Laura Sivula

3.  Butrint

Jos historia ja arkeologia kiinnostaa suuntaat Butrintin arkeologiseen kylään. Tämä Unescon maailmanperintökohde sijaitsee Sarandasta etelään vain 17km. Sisäänpääsymaksu tähän hienoon kohteeseen maksaa vain alle 5e. Butrintin alue on myös kansallispuisto ja siellä viljellään erilaisia simpukoita ja kaloja. Alueella on museo ja monet kilpikonnat ja eläinlajit viihtyvät raunioissa. Hyvä kohde lapsiperheelle. Alueella voi helposti vierähtää muutamia tunteja tai enemmänkin, joten tämä on ehkä tarpeeksi yhdelle päivälle.

buti1.jpg

4. Gjirokaster  

Tämä Unescon Maailmanperintökohde kaupunki hurmaa matkustajan. Täällä on ikivanha Gjirokasterin linna ja kaupungilla voit ostaa albanialaista käsityötä. Kaupunkiin ajaa Sarandasta noin tunnin. Jos olet tulossa Tiranasta päin etkä aja rannikon kautta on kaupunki matkan varrella ennen saapumistasi Sarandaan. 

gjirok.jpg

5. Permet

Oletko elämysmatkailija? Tämä nouseva kaupunki on tunnettu koskenlasku mahdollisuudesta ja mineraalipitoisesta kuumasta luonnon lähteestä jonka sanotaan auttavan reumaan ja muihin kolotuksiin. Alueella on myös joki ja hieno arkeologinen silta. Sarandasta tänne on matkaa noin 2,5h joten täällä voit viipyä koko päivän tai jäädä myös yötä. 

permet.jpg

6. Albanian riviera  

Jos haluat nähdä muitakin kohteita ja rauhallisia rantoja suuntaat rannikkotietä pohjoiseen. Kohteisiin voit päästä myös Sarandasta veneellä. Suosittelen itse koko Rivieran läpi ajamista, mutta jos sinulle ei ole siihen aikaa käy edes jossain kohteessa. Alhaalla muutamia suosituksiani.

Tähänkin rantaan pääsee vain veneellä Dhermin alueella. Kuva: Hanne-Mari Ahonen.

Tähänkin rantaan pääsee vain veneellä Dhermin alueella. Kuva: Hanne-Mari Ahonen.

Bunec - vain alle puoli tuntia Sarandasta pohjoiseen. Upea ranta josta lōydät pitkän venelaiturin ja varmasti paikan jossa voit olla rauhassa.

Qeparo - Upea ranta ja ihastuttava pikkukylä

Porto Palermo - Historiallinen Porto Palermon linnoitus ja vieressä vanha kommunistiaikainen sukellusvene tukikohta, mukavia pikkurantoja

Borsh - Upean oliivipuulaakson peittämä kylä, jossa isompi ranta. Jonkun verran hotelleja ja palveluita rannalla. Täällä sielu lepää. #Mirvasuosittelee

Dhermi - Monia pitkiä rantoja: Drymades, Dhermi beach. Nauti taakse kohoavasta vuorimaisemasta.  

 

Ihania pikkukivirantoja Albanian rivieralla. Kuva: Hanne-Mari Ahonen.

Ihania pikkukivirantoja Albanian rivieralla. Kuva: Hanne-Mari Ahonen.

Toivottavasti vinkeistä oli hyötyä Sarandan alueen lomaasi! Kohteisiin pääsee helposti omalla autolla, taksilla tai voit palkata päiväksi myös oman kuljettajan kustantaen noin 50-70e/vrk, näin voit yhdistää vaikka muutaman eri kohteen päivääsi kuten Gjirokasterin ja Blue Eyen tai vierailla Rivieran eri rannoilla ja pikku kylissä. Kysy majoituksestasi vinkkiä he osaavat varmasti auttaa sinulle sopivan kuljettajan!

Mukavia lomahetkiä!

Jätä kommentti jos haluat kysyä vielä tarkempia vinkkejä, kerron mielelläni lisää :)

- Mirva