Huomenna lento Albaniaan- Mitä aiomme tehdä reilussa 3 viikossa? 💦💃🏝

Oma reissu lähenee niinkin nopeasti kuin huomenna tiistaina. Suuremmat pakkaukset vielä tekemättä, mulle tuli ylimääräinen työvuoro ja vielä taloyhtiön kokous maanantai illalla (kiireisimpään pakkausaikaan). Lisäksi Aris on vielä menossa ostamaan maanantaina uutta pukua ja katsotaan kerkeenkö minä ostamaan vielä jonkun mekon ja uimapuvun 😂 Koneellinen pyykkiä ainakin vielä odottaa ja koti pitää laittaa siihen kuntoon että kehtaa tulla sinne vajaan 4 viikon päästä takaisin + yks pikkutyttö pyörii varmasti jaloissa. No mutta ei tää niin vakavaa ole, kunhan on passit ja laukut mukana lentokentällä tiistai aamuna.

Tässä vielä onnellinen perhe toukokuun alun auringosta nauttimassa Suomessa. Kuva: Mirva Rannisto. 

Tässä vielä onnellinen perhe toukokuun alun auringosta nauttimassa Suomessa. Kuva: Mirva Rannisto. 

Lennämme muuten Helsingistä Pristinaan Norwegianilla, lennon piti alunperin olla suora lento mutta Norski vaihtoi sen vaihdolliseksi Tukholman kautta. Tämä tietenkin harmitti, mutta olemme jo klo 14 aikaa Pristinassa jonne Ariksen veli tulee meitä hakemaan suoraan lentokentältä. Ariksen kylään Fierin lähelle ajaa 4-5h, joten päivästä on tulossa pitkä, mutta ei varmasti ihan kamalakaan.

Vuoristoteitä Pristinasta Albaniaan. Kuva: Mirva Rannisto

Vuoristoteitä Pristinasta Albaniaan. Kuva: Mirva Rannisto

Mutta näidän pukujen ja mekkojen ostojen syynä on tietenkin se että hetimiten kun päästään maahan on käynnissä varmasti kovat juhlajärjestelyt. Ariksen pikkusisko Irena on menossa naimisiin ja Albanialaiset häät kestävät ainakin kolme päivää erinäisin juhlallisuuksin. Ja koska häitä aletaan juhlimaan jo 31.5 ei voida jättää enää mekkojen ja vaatteiden ostoa yhden tai kahden päivän varaan. Meitä varten on varmasti keksitty jotain ihan kunnon tekemistäkin.

Kuvassa Ariksen kaunis sisko Irena, viime kesänä Vloran rannoilla meidän tyttö sylissä. Irena tulee varmasti olemaan todella kaunis morsian. Kuva: Mirva Rannisto

Kuvassa Ariksen kaunis sisko Irena, viime kesänä Vloran rannoilla meidän tyttö sylissä. Irena tulee varmasti olemaan todella kaunis morsian. Kuva: Mirva Rannisto

 Albanialaiset häät on tietenkin ihan oma lukunsa, yksissä häissä olen jo onneksi ollut etten pääse enää niin kovasti järkyttämään kuin ne ensimmäiset Ariksen isoveljen Gertin häät. On se vaan sen verran kova elämys. Meidän tyttö oli silloin 5kk vanha ja syyskuun helteet ottivat hieman koville ja se sinnikäs juhlinta, musiikki todella kovalla ja jatkuva piiritanssiminen kävi ihan työstä + mekkojen vaihtaminen (on tavallista että naiset vaihtavat mekkoa kesken juhlan ja joka päivä on tietenkin eri mekko). Lisäksi ensimmäistä kertaa Albaniassa olleet vanhempani kaipasivat silloin hieman tukea ja ohjeistusta kun pääsivät tulemaan keskelle häähumua.

Tässä historiallinen yhteiskuva minusta, vanhemmistani ja tyttärestämme juuri ennen Ariksen veljen hääjuhlaa (pääpäivä) ravintolan edustalla. Kuva: Irena Duraj

Tässä historiallinen yhteiskuva minusta, vanhemmistani ja tyttärestämme juuri ennen Ariksen veljen hääjuhlaa (pääpäivä) ravintolan edustalla. Kuva: Irena Duraj

Mutta kun nämä tulevat häät ovat ohi, alkaa itse lomamme. Toki olemme näitä häitä kovasti odottaneet ja näemme samalla Ariksen sukulaisia ja he meitä. Onhan häät kuitenkin aina häät!

Kuvassa Ariksen isoveljen Gerti ja hänen vaimonsa, Ariksen vanhemmat ja meidän tyttökin tädin sylissä ja muita vieraita. Kuva otettu Ariksen kotitilalta syyskuun lopulla. Kuva: Allan Rannisto

Kuvassa Ariksen isoveljen Gerti ja hänen vaimonsa, Ariksen vanhemmat ja meidän tyttökin tädin sylissä ja muita vieraita. Kuva otettu Ariksen kotitilalta syyskuun lopulla. Kuva: Allan Rannisto

Morsiamella on Albaniassa näyttävät juhlamekot. Kuva: Allan Rannisto

Morsiamella on Albaniassa näyttävät juhlamekot. Kuva: Allan Rannisto

Juhlinnan jälkeen suuntaamme varmasti Albanian rivieralle ja siellä on tarkoitus viettää vähän eri paikoissa aikaa. Yritämme samalla katsella myös sopivaa tonttipaikkaa. Lisäksi suunnitteilla olisi ainakin vielä hieman selvitellä tai jopa alottaa oma uima-allasprojekti Ariksen kotitalon pihalle. Tätä olemme kyllä odottaneet! 

Tässä ensimmäisiä vilvottelupaikkoja kahden vuoden takaa, ehkäpä uima-altaasta olisi enemmän iloa myös muillekin. Kuva: Mirva Rannisto

Tässä ensimmäisiä vilvottelupaikkoja kahden vuoden takaa, ehkäpä uima-altaasta olisi enemmän iloa myös muillekin. Kuva: Mirva Rannisto

Päiväsuunnitelmia emme ole lyöneet lukkoon, koska siitä Aris ei tykkää että olisi liian suunnitelmallista. Mutta haluan käydä ainakin lähikohteissa missä en ole vielä käynyt ja tälle matkalle odotetuin juttu olisi liitovarjoilu Llogoran kansallispuistosta alas Dhermiin. Lisäksi myös ihan Albanian Rivieran pieniin kohteisiin tutustuminen niin rannalta kuin veneeltä käsin. Toivon että löydämme sopivan veneen jolla voimme kruisailla. Albaniassa on esimerkiksi upeita sukellusvenetukikohteita, joita Neuvostoliitto on ollut mukana rakentamassa. 

Tietenkin tarkoituksena olisi samalla löytää hyviä hotelli/majoituskohteita joita voisimme suositella sivuillamme. Katsotaa mitä kohteita löydämme.

Tietenkin haluamme viettää myös Ariksen kotitilalla aikaa mahdollisimman paljon, jotta tyttömme näkee Albanian mummoja ja pappojaan ja Aris vanhempiaan ja sisaruksiaan. Siellä on aina ihana olla ja ajomatkan päässä on kuitenkin meri, jonne voi vaikka päivittäin mennä uimaan. Lomallahan me kuitenkin ollaan, joten osataan kyllä ottaa iisisti..

Kuva: Hanne- Mari Ahonen

Kuva: Hanne- Mari Ahonen

Mun kaks serkkua on myös kavereidensa kanssa tulossa Albanian lomailemaan ja ajattelivat auton sieltä vuokrata ja kiertelevät eri kohteissa noin kymmenen päivän ajan, joten autamme heitä hieman matkajärjestelyissä ja näkevät samalla myös Ariksen kotitilan. Eli ihan kivaa lomasäpinää varmasti tulossa ja minusta on aina kiva kun Suomalaisia on tulossa niin voi vähän ”esitellä” paikkoja ja tapoja.

Pois olemme lähtemässä su 22.6 Pristinasta, jolloin meillä on onneksi suora Norwegianin suora lento Helsinkiin ja kestoa hieman yli 3 tuntia. Varasimme lennot ehkäpä tammi-helmikuussa ja saimme Meno-paluu lennot alle 500€. Meidän tyttökin on jo yli 2- vuotias joten hänkin sai oman paikan ja täysimaksuisen lipun. Mielestäni kyllä vielä täysin kohtuuhintaiset lennot, varsinkin kun olemme vielä niin pitkään.  

Kirjoittelen lisää tunnelmia kun olemme päässeet Albaniaan- toivottavasti ehjin nahoin, hermot jäljellä ja matkalaukkuinemme! - Mirva

P.S jos teitä kiinnostaa livelomanne Albaniassa häineen ja kaikkineen, suosittelen ottamaan hallintaan @albanianlomakodit instailin. Siellä varmastikin reaaliaikaista lomaliveä stoorissa ja varmasti hyviä kohteita ja matkavinkkejä tiedossa!

IMG_0169.JPG