Rakenna oma villasi - Albanian lomakotisi

 

Mistä löydän sopivan tontin? 🌄

Jos mielit saada lomakotisi Etelä-Albaniaan sieltä löytyy myös sopivia tontteja rakennuttamiseen. Tonttien hinnat vaihtelevat sijainnin perusteella, ovatko ne kauempana merestä vai suositummalla alueella ollen 50-400e/m2. Pienen tontin hieman kauempana merestä voi siis saada 60k -120k eurolla. Jos taas haluat tontin merenrannalta, hinnatkin ovat korkeammat, mutta se on mahdollista. Merenrantatontteja ei ole kuitenkaan niin paljon saatavilla kuin lähellä merta olevia tontteja. Lue lisää blogin puolelta Sopivan tontin löytämisestä, lue postaus tästä.

Mistä saan apua jos suunnittelen lomakodin rakennuttamista Albaniaan? 💁

Meiltä. Tiedämme oikeat kontaktit, joiden avulla voimme löytää teille sopivan tontin. Kertokaa toiveenne niin yritämme parhaanne. Tontteja ei kuitenkaan ole koko ajan saatavilla ja osa myy niitä “hiljaisessa myynnissä”. Lähdemme liikkeelle sopivan tontin löytämisessä. Jos ajattelet Sarandan aluetta, on siellä olevat tontit suhteellisen varattuja ja hinnat kalliimpia. Hieman ylöspäin mentäessä kauniille rivieralle, löytyy enemmän mahdollisuuksia tonttien suhteen. Myös Vloran kaupungin läheltä on enemmän mahdollisuuksia. Vloraan on myös suunnitteilla lentokenttä. Tästä ei valitettavasti ole vielä aikataulua milloin. Vloraan pääsee kahdessa tunnissa Tiranan lentokentältä. Tällä alueella on kesällä myös paljon turisteja jotka ovat kiinnostuneita modernien villojen vuokraamisesta.

Meillä on arkkitehti kuka voi auttaa lomakodin suunnittelussa. Meidän kautta löytyvät myös luotettavat rakennusfirmat jotka hoitavat rakennustyöt. Voimme myös tehdä puutarha-alueen kauniiksi ja viimeistellä pihan uima-altaalla. Voit vaikuttaa sisätilojen materiaaleihin ja voimme tarvittaessa kalustaa ja sisustaa lomakotisi toiveidesi mukaisesti.

Miksi rakentaisin juuri Albaniaan? ❔

Koska täällä saat rahoillesi vastinetta. Tonttien hinnat kuitenkin maksavat, mutta rakennustyö on hieman edullisempaa kuin muissa välimeren kohteissa. Jos olet sijoittaja, on Albania sinun kohteesi. Edullisimmillaan lomakodin rakennuttaminen kompatkille tontille, kahdella makuuhuoneella, muilla oleskelutiloilla ja kylpyhuoneella sekä puutarhalla alkaen 160 000 euroa. Alhaisempi hinta kertoo myös sen ettei se välttämättä ole kävelyetäisyydellä merestä, vain esimerksi pienemmässä kylässä maaseudulla oliivipuumaisemilla. Hinnat myös nousevat jos haluat lomakotisi suositulle loma-alueelle aivan meren lähteisyyteen. Jos tämä tuntuu liian kalliilta, suosittelemme valmiin asunnon ostoa esimerkiksi Sarandan, riveran tai Vloran alueella, josta kerrostalo-asunto merinäköalalla on mahdollista saada 40 000-300 000 eurolla.

Täällä sinun on mahdollista saada vielä tyhjä tontti välimeren kauniilta meren läheltä, maltilliseen hintaan. Kokoa sijoitusporukkasi ja investoikaa Albaniaan. Hinnat ovat vielä erittäin maltilliset mutta kysyntä ja kasvu voi olla jo muutamankin vuoden päästä aivan toinen. Vielä vuonna 2015-2016 ulkomaisia ostajia ei ollut hirveästi, mutta vuosina 2017 ja 2018 luvut ovat nousseet. Nyt on aika investoida tähän maahan.

Meillä on ammattitaitoa tehdä asunnosta laadukas. Tiedät mitä saat kun et osta “sikaa säkissä” . Ariksen rakennuskokemusta Suomessa on hyötyä että hän osaa valita oikeat rakentajat joihin luottaa ja tarvittaessa itsekin valvoo että rakennus rakennetaan asianmukaisesti että se kestää vuosien saatossa.

Mitä lupia tarvitsen jos aion rakentaa? 📃

Kun sopiva tontti on löytynyt ja tiedämme että kyseiselle tontille on lupa rakentaa. Ei se aina ole aivan niin yksinkertaista. Me autamme tässä. Rakennuslupa on aina haettava ja lopulta paikallinen notaari hyväksyy sen. Rakennuslupa myös maksaa riippuen kuinka iso rakennus on tulossa. Kun rakennuslupa on hoidettu ja takataskussa voi rakentaminen alkaa.

Miten saan tontilleni vedet ja sähköt? 🔌

Me hoidamme asian. Riippuu missä tontti on, jos tontti on hieman kauempana voi tulla järkevämmäksi tehdä oma kaivo josta saa käyttöveden. Se saattaa myös olla paljon edullisempaa kuin vesijohtojen vetäminen kauempaa. Lisäksi kaupungin vedessä voi joskus esiintyä käyttökatkoja. Pohjavesi on hyvälaatuista, mutten kuitenkaan suosittelisi sitä juomaan. Sähköjohdot vedetään tontille ja se maksaa jonkun verran. Aris voi selvittää käytännön asiat.

Miten saan lomakodistani tuloja kun en ole siellä? 💶

Vuokraamalla sitä, me voimme tarvittaessa hoitaa vuokrauksen tai voit laittaa lomakotisi vaikka Airbnb palveluun. Lomakoti on hyvä sijoitus, sillä saat vuosien saatossa asunnostasi rahat takaisin ja voit itse myös lomailla siellä. Voit myös myydä sen joidenkin vuosien päästä kun hinnat nousevat ja näin saada rahasi takaisin mukavalla lisällä. Turistit etsivät yhä enemmän ja enemmän isoja huviloita seurueille, joita ei Etelä-Albanian tarjonnassa ole vielä monipuolisesti. Durresin ja Tiranan alueella löytyy jo moderneja vuokrattavia villoja enemmän, mutta Etelä-Albaniasta ja Albanian rivieran alueen lähellä ei tarjonta ole vielä niin monipuolista.

Tarvitsenko security-palveluita kun en ole lomakodillani? 🔒📹

Suosittelemme asiakaillemme security palveluita. Aina tyhjillään oleva lomakoti tai mikä tahansa asunto voi houkutella odottamattomia vieraita joita sinun ei tarvitse murehtia jos hankit jonkinlaisen turvan että asuntosi on kunnossa. Albaniassa on mahdollisuus saada myös vartijoita päivittäin käymään kohteen luona.