Keitä me olemme?

 

Olemme Suomalais- Albanialainen perhe. Tapasin mieheni Kreikassa, selvisi että hän oli Albaniasta kotoisin - en ollut kuullut maasta juuri mitään. Sijaintikin piti vielä varmistaa. Nyt eri lehdet, mediat ja muut matkanjärjestäjät pitävät huolen että maan sijainti alkaa olla yhä enemmän ja enemmän ihmisillä tiedossa. Myös moni on kertoneensa lähivuosina olleen Albaniassa tai miettimässä sitä matkakohteeksi lähitulevaisuudessa tai jopa ostavansa sieltä loma-asuntoa.

Mieheni Aris on kotoisin Fieristä, pienestä kylästä Peshtan i Madhista. Fieristä on matkaa Vloran kauniiseen rantakaupunkiin noin 40 minuuttia autolla. Ihastuin tähän kukkulan päällä sijaitsevaan kylään heti kun pääsin sinne ensimmäisen kerran. Ihmiset ovat erittäin vieraanvaraisia ja ystävällisiä, luonto ja maisemat merelle päin henkeäsalpaavia. Oliivi- ja hedelmäpuita ympäriinsä ja aamulla heräät kukonlauluun. Kylän miehet tekevät töitä aasien avulla. Mistä tälläisiä autenttisia paikkoja vielä löytyy?

Ajan saatossa olemme tutustuneet varsinkin Etelä-Albanian tarjontaan lomailun merkeissä ja olemme ihastuneet alueeseen Vlorasta Sarandaan jota ei turhaan kutsuta - Albanian rivieraksi.

Monessa lomakohteessa käyneenä kiinnitin huomioita että turismi on vasta alkutaipaleella, sillä maasta löytyy erittäin kauniita paikkoja. Lisäksi sesonkiaika on aika lyhyt, yövyimme hotellissa Vlorassa rannan lähellä syyskuun alussa ja jo silloin rantatuoleja alettiin pikkuhiljaa kerätä pois. Säät olivat vielä silloin pohjoismaalaiselle erittäin mukavia 25-30 asteen tienoilla.

Olemme tuoneet Albaniaan tutustumaan sukulaisiamme ja ystäviemme ja kaikki ovat ihastuneet maahan. Sen kauneuteen, luonnon monimuotoisuuteen, ystävällisiin ihmisiin, maistuvaan ruokaan ja sen jännittävään kulttuuriin. He ovat kommentoineet maata yllätykselliseksi, elämyksesi ja jopa seikkailuksi. Paikalliset arvostavat turisteja ja täällä turistin on turvallista olla, sillä siitä paikalliset saavat myös elantonsa. Toki turisteista ollaan kiinnostuneita, mutta he saavat olla omassa rauhassaan.

Aris on tehnyt aikaisemmin töitä myyntialalla ja hänellä on kokemusta rakennusalalla niin Kreikassa, Albaniassa kuin Suomessakin. Hän ymmärtää talojen ja lomahuoneistojen päälle. Hänellä on laaja verkosto Albaniassa ja hän pystyy hoitamaan asioita kuin asioita sujuvasti synnyinmaassaan. Hän ei pelkää ongelmia tai asioiden selvittämistä. Aris puhuu hyvää englantia ja häntä ymmärtää myös suomeksi.

Mirva on asiakaspalvelun rautainen ammattilainen ja kokemusta on erilaisista työtehtävistä, tapahtumien järjestämisestä ravintola-alaan, mutta leipätyönäni teen töitä terveydenhoitajana kehitysvammaisten parissa. Olen tottunut suunnittelemaan ja toteuttamaan asikkaiden toiveita.

Miten voimme auttaa?

  • Haluamme olla teille avuksi, jos etsitte sopivaa lomakotia Albaniasta, sen ostamista, vuokraamista tai oman huvilan rakentamista tai ostoa.

  • Haluamme myös auttaa lomaseurueenne lomajärjestelyissä, jotta saatte mahdollisimman ainutlaatuisen loman kaikilla herkuilla. Voimme hoitaa käytännön järjestelyt paikan päällä: majoituksen varaaminen, retkien suunnittelu ja toteutus, yksilöllisiä kuljetuksia ja halutessanne vaikka yksityisen kokin vuokrahuvilaanne loihtimaan teille ruokaa wellness lomallenne, jos te toivotte sitä. Oletteko työporukka, kokoonnutteko sukulaisten kanssa loman viettoon, vai oletteko suuri matkaseurua. Loma on lomaa.

  • Myöhemmin laitamme myös hotellisuosituksia, kunhan olemme ne itse ensin havainneet asiakkaillemme sopiviksi.

  • Mitä muuta toivot - ole yhteydessä ja kerro toiveesi niin autamme sinua!

Täydellisten lomien puolesta!

Aris & Mirva

p.s. Aris on Albaniassa 28.9.-10.10.2019, jos mietit asunnon ostoa tai tontin etsintää.